Sotningsprodukter till Försäljning

 

Tjärborttagningsmedel

 

Vid långvarig felförbränning, eller vid eldning i ogynnsamt väder kan man drabbas av tjära i skorstenen. Tjära kan drabba såväl pellets- som vedeldare. Vi saluför ett tjärborttagningsmedel som ”neutraliserar tjäran så att den inte kan brinna. Efter en behandling med Optizon sotar vi ur skorstenen. Tjäran släpper då enkelt.

Pris per förpackning: 279 kr inkl. moms. Vi köp av två förpackningar kan vi leverera till dörren inom en vecka till kunder i Fagersta, Norberg eller Skinnskatteberg.

Tillbehör köksfläkt

 

Vi säljer metallfilter till de flesta på marknaden förekommande spisfläktar. Ring för pris. I de flesta fall kan vi leverera till dörren inom några dagar till kunder i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Det kan vara en god idé att byta ut sin imkanalsslang någon gång.

Pris för imkanalsslang 1,5-2 meter: 270 kr inkl. moms.

Kajnät

 

Att få bort kajbon ur er skorsten kan bli en dyr historia. Vi monterar väderbeständiga kajnät som kan demonteras vid sotning.

Pris: 694 kr/skorsten inkl. moms. Reseersättning tillkommer.

Rökgastermometer, motdragslucka

 

En rökgastermometer gör att du har kontroll på dina rökgastemperaturer. För höga temperaturer ger oekonomisk eldning, samt kan innebära en ökad brandfara. För låga temperaturer ger ökad risk för tjära och kondens i skorstenen.

Pris för rökgastermometer inkl. montering om det sker i samband med sotning: 450 kr inkl. moms.

Motdragsluckan eller dragregulatorn, monteras mellan värmepanna och skorsten. Motdragsluckan gör att man alltid har konstant drag i skorstenen. Den hindrar också glöd och gnistor från att fara med upp i skorstenen vid kallt eller blåsigt väder. Motdragsluckan är oftast inte lämplig att montera i värmepanna med rökgasfläkt.

Pris för motdragslucka inklusive montering 1701 kr inkl. moms.

Sotarverktyg

 

Det kan vara en god idé att själv rengöra sin anläggning mellan våra sotningar. Vi saluför alla typer av sotarverktyg. Vi kan oftast leverera till dörren inom en vecka till kunder i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Ring för priser på sotarverktyg.

Samtliga priser här är med reservation för prishöjningar från våra leverantörer.